Joyzine.se


Recension - Live

Girugämesh
Metaltown, Göteborg
2009-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: myspace.com/girugameshGirugämesh beter sig som ett par rediga amatörer när de intar scenen. Efter att introt dundrat klart står de där och stämmer och testar sina instrument en lång, lång stund och en pinsam tystnad uppstår samtidigt som publiken tittar på varandra med frågande ansiktsuttryck. Efter en stund kommer spektaklet emellertid igång, men då känns det som om japanerna lika gärna hade kunnat stanna kvar i sitt tysta läge.

De här unga japanerna har ju släppt en hel del bra musik på platta, men live är det inte särskilt mycket att hänga i julgranen. Anledningen är kort och gott att de alldeles för gärna vill återskapa precis vad de gjort just i inspelat format. På tok för mycket, från elektroniska ljudmattor till sång, är förinspelat vilket gör att hela konserten känns plastig. Det finns varken själ eller hjärta i framförandet, bara en typiskt japansk vilja att vara lite för mycket till lags.

Sen argumenterar jag förstås inte emot att det är roligt med galna japaner på scenen och att orkestern nästan ser ut att ha roligare än vad som kan tänkas vara hälsosamt. Men jag hade förväntat mig att Girugämesh skulle träffa betydligt hårdare som liveakt. Här finns väldigt mycket att jobba vidare på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2009
Girugämesh (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner