Joyzine.se


Recension - Skiva

Coca Carola
Kryp din jävel, 2004
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-19
Hemsida: www.beatbutchers.se/cocas.htm

Nog för att Coca Carola hostat ur sig en rad bra album genom åren, men man kan inte enbart leva på gamla meriter. Det är sorgligt att behöva säga det, men ”Kryp din jävel” är en ganska ljummen historia. Visst, här finns medryckande melodier och den smådeppiga stämning som blivit synonymt med gänget från Åkersberga, men inget sätter sig eller engagerar på samma sätt som under tidigare släpp.

”Kryp din jävel” är ingen dålig skiva, den är bara mindre spännande än vad jag hade förväntat mig. Att bandet valt att lägga instrumenten på hyllan efter det här släppet är således inte särskilt förvånande. Egentligen är det bara det aggressiva titelspåret som ståtar med vitalitet. I övrigt känns det lagom slött och gubbigt. Helt enkelt utan någon gnista.

Försöken att flörta med skatakter misslyckas helt och religionskängan Fader vår är en trött parentes i häcklandet av religionen. Det Coca Carola gör bäst är det som de alltid har gjort – poppig punk – och det räcker inte till längre. Gubbarna har redan gjort ”Kryp din jävel” flera gånger tidigare och således är den ganska onödig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Coca Carola
Coca Carola (2002-08-02)
Coca Carola (1998-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Albin Karlsson, 2009-06-18 02:18:28 (213.65.18.88)

jag måste säga att jag inte håller med och vill säga att "kryp din jävel" är en av de bästa skivor jag hört med dem. I och för sig var de en av de första skivor jag hörde men gemfört med de andra tycker jag fortfarande att de var en mycket bra skiva.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner