Joyzine.se


Recension - Live

Avatar
Bandit Boat
2012-11-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-11
Hemsida: avatar.net

Avatar

Göteborgarna fortsätter att gå från klarhet till klarhet. På en båt mitt i natten, mitt ute på Östersjön inför en skara upphetsade radiolyssnare kan de inte använda bomber och på så sätt sätta extra effekter till sin show. Men det behövs inte när man har en sångare (Johannes Eckerström) som är i teatralisk högform och ett band som i övrigt är sammansvetsat som en orubbligt stabil maskin. Avatar börjar mer och mer arbeta sig upp som ett av de främsta hårdrocksbanden vi har att ställa på scen i det här landet (även om vi nog rent tekniskt snarare befinner oss närmare Finland vi det här dagset).

Slagsidan ligger helt naturligt åt senaste långköraren ”Black Waltz” och där snackar vi ett låtmaterial som med sin dynamik är svårt att stå emot. Svenskspråkiga Blod, som Eckerström fullständigt sinnessjukt gastar fram genom sin härskarhuva, är avväpnande vass i all sin enkelhet, Paint Me Red är hiten, den riktiga jävla dansgolvsvältaren och övrigt ”Black Waltz”-material är med sin rytmik en maskinell matta av groove som får fart även på den mest surmulne av åskådare.

Med Let It Burn sliter ensemblen sina åskådare i stycken och stämningen är synnerligen god på denna gungande plåtbruk till underhållningspalats. Med relativt små medel lyckas Avatar få ut det mesta av sin show så väl musikaliskt som teatraliskt. Man är kort och gott ett bevis på att med ett starkt låtmaterial kan man komma långt. Lägger vi spelskicklighet och ett aningen spetsat framträdande till det blir till och med eder ödmjuke pennviftare synnerligen imponerad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En återförening i julklapp?
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Avatar (2008-06-27)
Avatar (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner