Joyzine.se


Recension - Demo

Ola Angleby
Demo 2008
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-03
Hemsida: myspace.com/olaanglebymusic

Första demoninspelningen som soloartist, jaha ja, det hörs faktiskt inte det minsta. 21-årige Ola Angleby har ett professionellt handlag och framför sina sex melodier på ”Demo 2008” med ackuratess. Inga valpiga barnsjukdomar eller genanta spelfel här inte. Bara välspelad pop utan krusiduller.

Lika välbeställt är det emellertid inte med låtmaterialet. Ola Angleby må vara en duktig musikant, men någon större låtskrivare är han inte. Jag hade kunnat vältra mig i klyschorna om att de här indiepoplåtarna redan har gjorts till leda och att de saknar allt vad originalitet heter. Så är det nämligen. Men jag talar hellre om att det i grund och botten inte är några bra låtar. Det är inte mycket som lockar när Angleby tar ton med sin oborstade popstämma och det beror enbart på att materialet är svagt. Han vill så gärna imponera på popens estrader, men anstränger sig för mycket och missar kärnan i alltihop.

Det är här det märks att det är en rookie vi snackar om. Ola Angleby kan spela men verkar fortfarande leva kvar i det stadie där man ser alldeles för okritiskt på sin musik. Där låtar hamnar på demoinspelningar istället för i papperskorgen. Det är en process man måste gå igenom, det är oundvikligt och om några år sitter den gode Angleby förmodligen och håller med mig i min utsago. Man lär sig av sina misstag, killen var tvungen att ge ut de här låtarna och i framtiden kommer det hjälpa honom att komponera finare bitar.

Alla utvecklas inte ifrån det där medelmåttiga stadiet och jag kan inte svära på att Ola Angleby kommer att göra det, men han är ung och har i alla fall fortfarande chansen. För så är det ju inom popmusiken idag att har man inte väldigt vassa låtar är konkurrensen värre än mördande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


jman, 2008-08-16 20:36:34 (85.226.114.33)

Ola har starka låtar ar ar ar r r r

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner