Joyzine.se


Recension - Live

Ellis The Vacuumchild
Herrgårn, Linköping
2006-10-19
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-10-24
Hemsida: www.ellisthevacuumchild.com

Det tar mig ett tag att inse att det inte kommer att bli någon sång ikväll. Jag erkänner, jag köpte grisen i säcken. Jag tog en rövare helt enkelt, jag har ingen aning om vad Ellis The Vacuumchild lirar för typ av musik. Nu vet jag. Det är inget sammanträffande att det står Mogwai i stora röda bokstäver på en av gitarristernas tröja. Min gris i min säck visar sig vara ett experimentellt, instrumentalt indierockband, och det är inte fy skam det inte!

Men, med risk för att framstå som en tjurskalle, tänker jag börja med att vara extremt petig redan från början. Livemusik handlar precis som begreppet ger en indikation på, om själva liveframträdandet. Musiken i all ära, Ellis the Vacuumchild skapar musik som verkligen kittlar mitt kreativa center någonstans mitt i kroppen (nära hjärtat) men som liveakt är de ruskigt tråkiga att titta på.

Det kanske har att göra med att publiken har en tendens att komma ganska nära när det handlar om en så liten scen som den på Herrgårn. Eller också beror det på att det inte finns minsta objekt att gömma sig bakom, ingen rökmaskin, inget mörker, bara stora strålkastare rakt i ansiktet. Scenmiljön är minst sagt död och Ellis the Vaccumchild ser bokstavligen vettskrämda ut.

Musiken påverkas inte och tur är väl det, annars hade det snart blivit outhärdligt. Tvärtom, musikupplevelsen är i det närmaste total, varje ny ton ger mersmak inför nästa som följer. Men som sagt, musiker och artister som ser ut som om de hellre hade varit någon annanstans har en tendens till att förstöra musikupplevelsen för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner