Joyzine.se


Recension - Skiva

Gaby and the Guns
S/t (ep), 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-17
Hemsida: gabyandtheguns.com

Jag må vara enkelspårig, men när ett band spelar oerhört avskalad popmusik med tydliga kopplingar till visa och dessutom har en mjukt mumlande sångerska kan jag inte låta bli att tänka på Lisa Ekdahl. När mjuka spår av jazz därutöver smyger sig in i bakgrunden klarar Gaby and the Guns sig inte undan parallellen. Det är en omöjlighet.

Men jag tänker inte göra en jämförelse utan nöjer mig med att konstatera att det finns likheter i musiken och att det här bandet säkert gärna surfar på Lisas goda namn. Att de ska skapa några större rubriker på egen hand håller jag för tämligen otroligt.

Inte för att det är något större fel på tanken eller grejen som malmöiterna står för. Avskalad pop med halvt dolda refränger tilltalar säkerligen en ganska stor grupp dåligt klädda bohemer som har Sonic som husbibel. Men för att dessa (samt undertecknad) ska haja till krävs starkare låtar än vad som presenteras på den här epn. Gaby and the Guns har inte fingertoppskänsla nog att plocka fram det som är verkligt bra i musiken.

Följaktligen sitter jag mest och funderar över Lisa Ekdahl när den här inspelningen ljuder och i samma andetag irriteras jag över att orkestern aldrig kommer till skott. Att de aldrig hittar fram till det där speciella som skulle få det att bli intressant. Inte ens några tangotakter övertygar om att Gaby and the Guns skulle ha det inom sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner