Joyzine.se


Recension - Skiva

The Cursed
Room full of sinners, 2007
Skivbolag: Locomotive
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-14
Hemsida: www.the-cursed.net

Jag fnissar, ärligt talat, när förstaspåret Sweeter spinner loss. Mer tomtig hårdrock var det länge sedan jag hörde. Man måste sakna en rejäl portion självinsikt för att ge ut en så anskrämlig låt på skiva, än mer placera den som förstaspår. Sedan följer dock en ganska trevlig bit tung rock som inte så lite påminner om Black Sabbath i Evil, in a bag. Jag blir överraskad och börjar överväga om jag redan ska omvärdera det allra första intrycket. Ända tills en malplacerad och hiskeligt tramsig dansbandssaxofon lägger sig i leken. Jag fnissar igen.

Förmodligen är det så att Bobby ”Blitz” Ellsworth (Overkill) och Dan Lorenzo (Hades) velat leka av sig på äldre dagar, men för guds skull kunde de inte ha besparat omgivningen resultatet? ”Room full of sinners” bygger på stagnerad stonerrock som hela tiden besudlas med mindre välkomna experiment. Ett klämmigt numetalriff hit och en jazzlåt dit. Som om det inte vore nog med att den långsamma rockmusiken är jobbig redan från början.

The Cursed framstår för mig som en soptunna där upphovsmännen kan slänga flippade idéer som på tidigt stadium ratades i respektive ordinarie orkester. Att herrarna för länge sedan passerat bäst före datum som låtskrivare är smärtsamt tydligt. Monotoni kan i vissa fall ha en poäng, men på ”Room full of sinners” är det sövande trist. Detta trots de ständiga experimenten.

Alla musiker vill ju såklart stolt visa upp vad de har åstadkommit, men frågan är hur nödvändigt det här egentligen var? The Cursed borde ha förstått att de skulle bli utskrattade.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner