Joyzine.se


Recension - Demo

The Alpine
Promotion 03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-03
Hemsida: www.thealpine.dk

Det går att sammanfatta The Alpines musik i en kort och koncis mening. Dansk pop med Suede-komplex. Nu tänker jag dock utveckla min utsago lite mer, men det är inte alls svårt att komma till denna slutsats. Sången är precis så där gnällig och självömkande som det Brett Anderson i Suede begagnar sig av. Även musiken klingar likt britternas lama pop. Jag tror en och annan Suede-platta spisats hemma i Danmark, brittpop över huvud taget verkar vara populärt hos de här musikanterna.

När musiken är väldigt ordinär och låtarna inte bjuder på några större lyssnarupplevelser letar jag njutning på ett mindre plan. Även om låtarna lämnar betydligt mer att önska finns det fragment som bjuder på god musikaliskfyllighet. Blåsarrangemangen i Peoplemover och samspelet mellan gitarr och bas i avslutande Ballerinas fall smakar mumma. Det finns idéer, men bandet tycks sakna känslan att förfina dem till pophits.

Nu kan det faktumet att jag avskyr Suede leda till att jag gnäller lite extra på The Alpine. Särskilt hemska är de faktiskt inte, stundtals låter de helt okej. Jag tycker helt klart att de smiskar sina brittiska kollegor, men just den här typen av pop passar mig helt enkelt inte. Fast vem vet, en dag kanske det kommer ett band inom genren som skriver fina låtar och finner vägen till mitt hjärta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner