Joyzine.se


Recension - Skiva

Rydell & Quick
R.O.A.D.T.R.I.P., 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-03
Hemsida: www.rydellquick.se

”Do it right now – tomorrow is to late/Realize the world can't wait”. De motorcykelåkande coverknuttarna Rydell & Quick tar i från tårna redan i inledande Do it right now och förklarar för oss att vi måste vara rädda om planeten. Det där med miljöförstöring är verkligen dåligt.

Det illustrerar ”R.O.A.D.T.R.I.P.” på ett tydligare sätt än vad duon kanske själva tror. Det sätter nämligen fingret på pudelns kärna. När mångåriga (och framgångsrika) coverband går från att harva just covers till att leverera eget material blir det ofta rätt grunt. Covermyllan är grund och det är lätt hänt att det följer med in i det egna verkandet.

Vilket så klart är fallet med Rydell & Quick på dess andra album. Textmässigt rör de sig med ensidiga stereotyper och sparkar in några öppna dörrar. Som om de inte har särskilt mycket att säga, men försöker göra det ändå.

Samma sak gäller musiken. Det är lättlyssnad radiorock som står på agendan. En och annan medryckande refräng har de förstås lyckats knåpa ihop, men det är grunt. Tittar man förbi det grundläggande riffet eller den ystra refrängen finns oftast inte mycket mer att hämta. Malin Quicks suggestiva saxofon-tutande i Tears Are Faling In the Night (ja, titeln!) är förvisso riktigt tilltalande, men höjdpunkterna är alldeles för få i ett hopkok som mest är ljummet och saknar spets. Den avslutande balladen Time To Say Goodbye är rent av pinsam.

Så ja, goda intentioner till trots är det svårt att inte rekommendera Rydell & Quick att hålla sig till de covers man så framgångsrikt lyckats bygga en mastodontisk turnékarriär på. ”R.O.A.D.T.R.I.P.” är inget vidare och avslöjar ett band som knappast kommer bli några framstående låtskrivare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner