Joyzine.se


Recension - Live

The (International) Noise Conspiracy
Värmekyrkan, Norrköping
2006-03-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-03-07
Hemsida: www.internationalnoise.com

The (International) Noise Conspiracy med Dennis Lyxzén i spetsen har en ruggigt låg lägstanivå. Bandet är helt uppenbart inte i sin bästa form när de beträder scenen i Värmekyrkan som pausunderhållning i musiktävlingen Rockkarusellen, men de levererar ändå. Ett mer intensivt liveband än T(I)NC får man leta efter.

Gitarristen Lars Strömberg studsar som en furie, Inge Johansson på bas gungar på sitt karakteristiska sätt och Dennis Lyxzén hoppar och sparkar omkring sig i sedvanlig stil. Men han tycks mattas ovanligt fort. Det är inte alls samma sting i honom som det brukar vara. Ett tag funderar jag på om han är sjuk eller kanske bara oinspirerad. Det är svårt att avgöra, men det där lilla extra saknas.

Klart att det måste vara svårt att gå på scen i ett sammanhang som Rockkarusellen där publiken förmodligen inte är där enkom för att se bandet och dessutom är ganska ung. Men det borde inte spela så stor roll. Hur som helst levererar T(I)NC ett kortare set än normalt. Välspelat och svettigt, men utan uppenbar spets.

Lyxzén lägger sin vana trogen mycket krut på mellansnacken och raljerar helfestligt om att betydligt fler dör i diarré än i den ankommande fågelinfluensan. Det är kul att se T(I)NC även denna gång och låtvalen känns gjutna. Bäst fungerar Capitalism stole my virginity och Black Mask. Där når bandet nästan gamla goda höjder.

Man kan inte annat än imponeras av bandets förmåga att leverera utan att vara på topp. Men det bestående intrycket är att det nog är bra att gänget kryper in i studion igen till hösten. De har trots allt turnerat på ”Armed Love” i två år och är nog i behov av en nytändning i form av en ny platta. När den är ute lär det återigen gnistra om dem i livesammanhang.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2009
Festivalarrangörerna reflekterar
The (International) Noise Conspiracy (2005-03-31)
The (International) Noise Conspiracy (2005-08-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner