Joyzine.se


Recension - Skiva

Pistol Mob
Close enough, 2009
Skivbolag: Alleycat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-07
Hemsida: myspace.com/pistolmob

Trots att vårens första glimrande solstrålar börjar få fäste och tiden borde vara som klippt och skuren för lite oborstad punkrock fastnar jag inte alls för Göteborgs Pistol Mob. Det är inte det att gruppen är allt för primitiv eller skriver sämre låtar än några andra. Det säger bara inte klick emellan oss.

Jag brukar annars inte vara den som är den när det kommer till punkrock som har ett bestialiskt driv och lyfter refrängerna med huligankörer. Det är musik som gjord att dricka blaskig plastglasöl till, men Pistol Mob får mig inte att vilja dricka. Det enda en aning negativa (förutom det faktum att gruppen inte engagerar mig) jag kan hitta är att sångaren Kaiser Bill även med punkmått mätt är en ganska medelmåttig aktör.

Den tråkiga sanningen är helt enkelt att Pistol Mob saknar det där som berömt brukar kallas för ”det”. Trots att de behärskar sin slafsiga garagepunk – som säkerligen hämtat lika mycket inspiration från Dead Kennedys som The Hives – tillfullo glöder det aldrig om ”Close enough”. Och glöd är på något sätt väldigt väsentligt i den här genren. Pistol Mob sliter förstås i sitt anletes svett, men de kommer aldrig nära nog för att den här skivan ska vara något att rekommendera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner