Joyzine.se


Recension - Live

The (International) Noise Conspiracy
Trästockfestivalen
2009-07-16
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: myspace.com/internationalnoiseconspiracy

Det ska erkännas, jag har en lätt avig inställning till T(I)NC. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag hade i alla fall tagit med mig sågen till deras konsert på Trästockfestivalen. Men redan i inledande Hiroshima Mon Amour kastar jag den ifrån mig till förmån för dansskorna. Som liveakt spelar T(I)NC i en helt egen liga. Deras lättillgängliga rock n' roll är som gjuten för scenen och med en sån otrolig frontfigur som Dennis Lyxzén tror jag inte det går att misslyckas.

Dessutom är resten av bandet allt annat än anonymt. Vilken show! Emellertid känns det en smula som en dag på jobbet för bandet, vilket i T(I)NCs fall är allt annat än negativt. Halvvägs in i konserten, under Up For Sale, hittar bandet en ärlighet i sitt framförande som höjer showens värde markant. Därefter, när Lyxzén verkar blivit riktigt varm i kläderna, kommer det oundvikliga politiksnacket i vilket Lyxzén ger Piratpartiet och dess röstare en vacker känga och jag undrar hur välkomna de känner sig i sitt lilla tält längre bort på området, precis inom hörhåll från scenen.

I efterföljande Washington Bullets sänks dock intensiteten en smula, låten verkar utökad med ett flera minuter långt flummigt orgelsolo som verkligen inte klär bandet, och det slår mig att det varit hyfsat mycket av den varan under konsertens gång. Missförstå mig rätt, jag älskar långa, psykadeliska och flummiga instrumentala partier men inte när T(I)NC gör dem.

Sammanfattningsvis ska det ändå sägas att T(I)NC tog mig en smula med storm, men det kändes knappast som ett av deras största ögonblick. I min ungdom var jag ett enormt Refused-fan och det är väl kanske en av anledningarna till min skepsis, som förmodligen är sprungen ur höga förväntningar som bandet inte lyckas leva upp till. Emellertid, sågen fick stanna hemma och det kanske är dags att börja ta T(I)NC för vad det är, inte för vad jag vill att det ska vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Hives
Emma Svensson
The (International) Noise Conspiracy (2008-01-01)
The (International) Noise Conspiracy (2005-08-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner