Joyzine.se


Recension - Skiva

Steel Prophet
Unseen, 2002
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-22
Hemsida: www.steelprophet.net

Jag hade förväntat mig betydligt mer än så här av Steel Prophet. Bandets sjätte album ”Unseen” bjuder på fruktansvärt tråkig och på flera ställen riktigt dålig heavy metal.

Sångaren Rick Mythiasin låter som ett ledset får som blivit berövad sin ena testikel. Hans blandning av raspiga heavy metalläten och kastrerade power metalskrin är vedervärdig. Att han dessutom har svårt att pricka de höga tonerna förstärker ytterligare intrycket av att han tar sig vatten över huvudet. Det är ju ett vanligt förekommande fenomen att pretentiösa heavy/power metalmusiker tror att de är skickligare än vad de i själva verket är.

Hela plattan har ett dåligt sound som låter både plastigt och överarbetat. Trots att musikerna uppenbarligen jobbat på att låta tungt, saknar jag tryck i musiken och tycker nästan det låter lite mesigt. Steel Prophet försöker framstå som riktiga tuffingar, men är i själva verket inget annat än töntar med machokomplex.

Inledningen av Killer’s confession är akustisk och riktigt bra. Det låter lite som något Mikael Wiehe eller Björn Afzelius skulle ha kunnat skriva. Synd bara att låten efter två minuter övergår i samma tråkiga heavy metalgegga som resten av albumet badar i. Nåja, några få ljusglimtar finns det, men det i det stora hela är det här dynga. Köp inte!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner