Joyzine.se


Recension - Skiva

Bahnhof
Reverse, 2007
Skivbolag: Strange Ears Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-02
Hemsida: www.bahnhof.dk

Vilka låtar! Jag hade kunnat linda in mig i beskrivningar av hur danska Bahnhof tar dagens melankoliska rock och befruktar den med synthar och arrangemang från 80-talet, Men jag kör fast. Jag förtrollas av de urstarka låtarna på ”Reverse”. Så länge det låter så här bra får danskarna hänge sig åt precis vilken musikstil som helst.

För lika mycket som Bahnhof lånar från dåtiden och stoppar in i nutiden, lika förhäxande låter det. Bandet har en egendomlig fingerfärdighet när det kommer till låtskrivande, vad de än tar sig an verkar bli till guld. Så gott som varje komposition på ”Reverse” är delikat arrangerad. Bandet använder vers-brygga-refräng-tänket på precis samma sätt som så många andra band, men fyller ut låtarna med små detaljer som lyfter helheten. Njut till exempel av det sexigt franska spokenwordpartiet i A brighter day.

Och framförallt, Bahnhof har melodierna, refrängerna som bankar sig raka vägen in i skallen och sen vägrar att släppa taget. Vare sig de bärs fram av en synthslinga a la 80-tal eller ett distinkt rockriff av idag. Några svagare spår finns, det är ofrånkomligt, men de är lätträknade. Höjdpunkterna är desto fler och singeln Speed är outstanding bäst. Jag kommer aldrig att kunna beskriva det här på ett rättvisande sätt, utan nöjer mig kort och gott med ett konstaterande. Vilka låtar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bahnhof
Bahnhof (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner