Joyzine.se


Recension - Skiva

Bahnhof
The Black Circus, 2010
Skivbolag: Tactic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-27
Hemsida: www.bahnhof.dk

Senast jag hade att göra med danska Bahnhof imponerades jag storligen av låtarna. Att gruppen på ett så självklart sätt lyckades peta in de mest ljuva melodier i sin lätt synthanrättade rockmusik. ”Reverse” hette plattan som gick varm hösten 2007.

Nu är det höst 2010 och danskarna gör ett nytt försök att ta över min stereoanläggning. Men de har mycket att leva upp till och de når inte riktigt så långt som både de och jag hade velat. Singelvalet Sell Out är förvisso en riktigt snygg dänga och det intensiva gitarrspelet i Beat City And The Ghost är ren och skär porr för oss som gillar bra musik, men i övrigt har Bahnhof lite svårt att hitta rätt.

”The Black Circus” består till majoriteten av synthiga rockbitar som är helt okej, rent av ganska bra, men som inte får mig att haja till eller minnas dem i efterhand. Bortsett från två nämnda spår då givetvis, de har redan intagit potenta positioner i mina stolta Spotify-playlists.

Utan att jämföra allt för mycket med föregångaren kan jag konstatera att ”The Black Circus” är en aning för slätstruken för att verkligen imponera. Men det kan jag ju också skriva för att jag vet vart högstanivån ligger. Det är omöjligt att komma ifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bahnhof
Bahnhof (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner