Joyzine.se


Recension - Live

Elin Sigvardsson
Konserthuset, Vara
2005-03-23
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2005-03-29
Hemsida: www.elinsigvardsson.com

Närmare 150 personer hade tagit sig till det nybyggda konserthuset i Vara för att se den blott 23-åriga Elin Sigvardsson framträda denna dimmiga onsdagskväll.

Som förband till Lars Winnerbäck och med några års eget turnerande i bagaget är Elin långt ifrån en nybörjare på scen, vilket också syns lång väg. Hennes smekande blandning av rock, pop och country verkar gå hem hos såväl gamla som unga, kanske inte så konstigt eftersom hon är både stillsam och avslappnat självsäker på samma gång. Dessutom är musiken aldrig för oförskämt rockig eller smörig och fjäskande, snarare perfekt avvägd för att passa en bred publik.

Elin debuterade våren 2003 med ”Saturday night naive”, producerat av Lars Winnerbäck. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt med nomineringar till både rockbjörnar och grammisar. Dessutom hamnade inte mindre än fyra singlar från debutalbumet på trackslistan. Dessutom fick hon åka med Lars Winnerbäck på turné som publikuppvärmare.

Denna kväll i Vara känns det tyvärr som mycket går på rutin, såväl för Elin som för hennes band. De är samspelta och det mesta sitter där det ska, men tyvärr verkar ingen annan än Elin njuta av att stå på scen. Bandmedlemmarna verkar vara helt inne i sitt eget musicerande och stirrar blint ut över publiken eller betraktar sina egna skor. Kul att se på? Självklart inte. Dock inget negativt om deras musikaliska insatser, alla spelade mycket fint, i synnerhet pianisten som gjorde en strålande insats vid flygeln. Jag vill även ge en eloge till publikuppvärmaren Jen, som förutom att tillsammans med en gitarrist inleda konserten, även gjorde en strålande insats som körsångerska till Elin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elin Sigvardsson (2007-01-01)
Elin Sigvardsson (2007-07-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner