Joyzine.se


Recension - Skiva

Amy Millan
Honey from the tombs, 2006
Skivbolag: Arts & Crafts
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-12
Hemsida: amymillan.com

Amy Millans drömska sångröst torde för de flesta vara mest känd efter insatser i Broken Social Scene, och i viss mån även Stars. Men med ”Honey from the tombs” visar kanadensiskan att hon verkligen är en kraft att räkna med även i eget utförande. En starkare solodebut hade hon knappast kunnat göra.

Att hon har rösten är ingen nyhet, men på ”Honey from the tombs” har hon även låtarna. Det handlar om små, subtila countrymelodier som hand i hand med pop vandrar på en krokig gräns mellan ledsamt och eftertänksamt. Det är vackert och angeläget samtidigt som en mörk ådra hela tiden finns närvarande. Lyssna bara på melankoliska He brings out the whiskey in me.

Det är det vackra jag tar fasta på. ”Honey from the tombs” är en utmärkt skiva att drömma sig bort till. Hela tiden med ett sug som gör att man som lyssnare aldrig tappar greppet. Country kan lätt bli lite töntigt, men Amy Millan gör balansgången bra. Det är egentligen bara i banjojönsiga Blue in yr eye som det går fullständigt överstyr. Annars tar sångerskan avstamp där Simon & Garfunkel en gång härskade och låter gitarrpopen möta lightcountryn på ett imponerande sätt.

”Honey from the tombs” är en skiva för alla tillfällen. En mycket stark debut som lovar gott inför framtiden. Den är lika vacker som spännande och visar att myscountry per definition inte alltid är töntigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner