Joyzine.se


Recension - Skiva

Odyssea
Tears in floods, 2004
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-02
Hemsida: www.odyssea.cjb.net

Det må vara fördomsfullt men tanken slår mig ofta att de som väljer att lira power metal är de talangfulla musiker som inte förstår hur man använder sitt kunnande till att skriva intressanta låtar. Allvarligt talat, har ni någon gång hört en power metalskiva innehållande mestadels hållbara låtar? Nej, tänkte väl det! Däremot är åtminstone 90% av de plattor jag avlyssnat inom genren otroligt välspelade.

Precis som med det mesta annat är det med italienska Odyssea. Det vevas skalor upp och ner och så flyhänt att man nästan blir fartblind. Låtarna springer iväg uppemot sexminutersstrecket (bara en enda underskrider fyra) och bandet kämpar frenetiskt för att få det att låta så pompöst som möjligt. Här och var lyckas de få till en och annan medryckande refräng eller ett tufft stick men ”Tears in floods” lider av den vanligt förekommande power metalsjukdomen. Det är bara partier staplade på varandra. Inga riktiga låtar utan bara en uppvisning i talangfull men känslofattig spelskicklighet.

Ljudet är så där tamt och menlöst som bara power metalljud kan vara och sångarna låter som brukligt kastrerade. Odyssea – innehållande medlemmar från Labyrinth – kommer undan med att de aldrig blir så smaklöst bombastiska som exempelvis landsmännen i Rhapsody. Att det här inte är annat än musik för tyskar och italienare är dock ett faktum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner