Joyzine.se


Recension - Skiva

Holmes
Burning Bridges, 2012
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-18
Hemsida: www.holmesareburningbridges.com

Året var 2008 och Vänersborgs säregna countrypop-härförare Holmes knockade mig med sin debut ”Wolves”. Sedan dess har det lunkat på, i samma sävliga takt som bandets musik makar sig fram har det dykt upp nya skivor och eps. Förändringarna har varit märkbara, men knappast storskaliga och snarast att beskriva som subtila.

Album nummer tre heter ”Burning Bridges” och sedan den där debuten har Holmes hunnit byta en mängd medlemmar och fått det fastslaget i klassiska Rolling Stone att de spelar ”skandinavisk americana”. Jag kan inte påstå att medlemsbytena hörs och instämmer tillfullo i den fina tidskriftens kategorisering av soundet. Det där sävliga, melankoliskt vackra som finns i Holmes musik har verkligen något skandinaviskt över sig. Jag tänker höst.

Det faktum att det inte hänt så mycket soundmässigt – här tar udda instrumentering som dragspel och lap steel fortfarande exakt den plats som krävs – längs karriärens gång innebär som ni förstår att vänersborgarnas lägstanivå är fortsatt skyhög. Men särskilt nära den där magiska debuten kommer de inte den här gången heller.

Låtmaterialet är vackert, men inte fantastiskt. Den dramatiska upptempostänkaren I will never be free borträknad. Där hittar vi verkligen ett lysande stycke musik. Annars masar det sig som sagt fram i sakta mak, subtilt men inte så mycket mer och det som gör att ögonen tindrar ystert genom hela speltiden är att Kristoffer Bolander inte bara har en väldigt säregen sångröst utan att han även nyttjar den på allra bästa sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Client
Holmes (2010-01-01)
Holmes (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner