Joyzine.se


Recension - Skiva

Cherry Choke
S/t, 2009
Skivbolag: Elektrohasch
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-10
Hemsida: myspace.com/thecherrychoke

Att inleda plattan med ett vansinnigt trumsolo, låta gruppen ta sitt namn efter en ytterst begåvad prostituerad och presentera debuten med ett knarkspexigt omslag i rött och blått är förstås allihop saker som kan få en simpel recensent att älska Cherry Choke. Tyvärr är detta också det enda som imponerar när trion tar klivet fram i rampljuset.

Cherry Choke är ytterligare ett band i raden som använder autencitet som ursäkt för att det låter dåligt. De ville fånga stämningen i musiken och känslan för stunden och skyndade sig därför igenom hela inspelningen. Så låter ”Cherry Choke” också därefter. Som en gammal undangömd garageinspelning.

Den här hetsen efter det autentiska är något som irriterar mig. Det hörs nämligen att Cherry Choke skulle ha kunnat få till något mycket bättre om de inte haft så in i helvete bråttom (varit så lata?). Hade de bara tagit sig tid att putsa upp sin tonkonst hade resultatet garanterat blivit ett annat än den halvfärdiga röra som hörs på den här debuten.

Musiken är, som alltid när det handlar om släpp på den här etiketten, småpsykedelisk retrorock som bygger mer på rock'n'rollens rebelliska kraft än på ett starkt låtmaterial. Det hade kunnat fungera bra och det är det som gör mig så irriterad. Gör om gör rätt är ett talesätt som inte funkar i den här svängen då band dör och uppstår konstant. Vi får helt enkelt hoppas att bandledaren Mat Bethancourts nästa band låter en aning bättre och mer genomarbetat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner