Joyzine.se


Recension - Skiva

Germ Bomb
Infected From Birth, 2010
Skivbolag: Area Death Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-26
Hemsida: myspace.com/germbombsweden

”Swedish Heavy Metal” står det skrivet på konvolutet till ”Infected From Birth”. Det är en sanning med modifikation. Jag skulle vilja påstå att Germ Bomb handlar minst lika mycket som sluskig punk och att det också borde omnämnas i varudeklarationen.

En nå väl, vill duon kalla sig för ett heavy metal-band så må väl det vara hänt. Mycket av inspirationen hämtar de ju ändå från 80-talet, en tid när det verkligen sjöd i metalmyllan och många idag tokstora grupper klev fram ur undergrounden. Som tidsdokument och nostalgisk katalysator tror jag säkerligen att ”Infected From Birth” kan fungera alldeles utmärkt. För att spinna vidare på punkspåret har en melodi som avslutande Chemical God till exempel både ett och annat gemensamt med de engelskspråkiga alster som Charta 77 gav ut när det begav sig.

När det kommer till materialet är det dock en helt annan visa. Germ Bomb kommer aldrig ens i närheten av att skriva låtar intressanta nog för att leva upp till den skimrande myt de bygger upp kring soundet. Snarare handlar det om synnerligen statiskt hamrande som med lite god vilja kan beskrivas som standardverk men som egentligen inte har särskilt mycket av intresse att komma med över huvud taget. En trött crossover mellan speed metal och punk som man har glömt redan innan skivan slutat snurra.

Omslaget är väldigt delikat dock.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner