Joyzine.se


Recension - Live

Eagles of Death Metal
Arvikafestivalen
2009-07-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-05
Hemsida: www.eaglesofdeathmetal.comAtt Eagles of Death Metal fått stor uppmärksamhet på grund av att Queens of the stone age-ledaren Josh Homme trummar i gruppen är ingen hemlighet. När de ger sig ut på vägarna räcker emellertid inte tiden till och stonergeneralen stannar hemma. Det innebär i praktiken att allt lämnas i händerna på Jesse Hughes. Och ska man vara helt krass är Eagles of Death Metal hans band, ett band där han tar sig vilka friheter han vill och strålar betydligt mer än de tre anonyma kompmusikerna på scenen.

Tur då att han är en lysande frontman. Jag skulle ljuga om jag skrev att gruppen har det allra mest fantastiska låtmaterialet och levererar det på bästa sätt, men ändå är den dryga timmen Hughes med anhang står på scen så fängslande att den bara flyger förbi. Snubben dreglar sina vana trogen över de fina flickorna i publiken, han leker väckelsemöte i rock'n'rollens namn (”can I hear Amen!”) och passar rent av på att kamma sin mustasch omsorgsfullt med en stålkam. Det är kul och publikens gensvar är stort.

En timme med Eagles of Death Metal och den intensiva rockmusik som gruppen står för är alldeles lagom och kanske är det rent av så att Hughes mår bra av att Homme stannat hemma för att pyssla med andra projekt. Utan en stjärna att dela rampljuset med trivs han som fisken i vattnet och Hommes namn var nog ändå mest till hjälp för att få ut orkestern i etern.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2009
Minnenas Arvika
Eagles of Death Metal (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Ayla, 2009-07-08 08:28:56 (62.95.51.218)

Anonyma på scen?

Emil , 2009-07-07 20:59:45 (62.20.205.203)

Ursäkta men tre anonyma kompmusiker är det dummaste jag någonsin har hört Joey Castillo och Dave Catching (f.d) från Queens of the Stone Age är lååååångt ifrån anonyma.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner