Joyzine.se


Recension - Skiva

Kristofer Åström
Sinkadus, 2009
Skivbolag: Startracks
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-08-01
Hemsida: www.kristoferastrom.com

Saker och ting förändras, en hårdför sanning som ingenting kan förändra. Det handlar om att själv utvecklas, anpassa sig eller blomma ut, vad du än gör så stå aldrig still. För står man still är den snart där – tristessen som sedan mynnar ut i besvikelsen. ”… för mig är det en stor skillnad mellan skivorna jag gjort – de är helt olika kapitel” sade Kristofer Åström när jag intervjuade honom tidigare i våras. Kristofer Åström står aldrig still. Därmed inte sagt att han alltid hittar in till hjärtats allra mörkaste vrår.

Jag har alltid varit en stor fantast av Kristofer Åström, oavsett om det handlat om dennes små enkla uttryck, som på ”Loupita” eller det lite mer svulstiga och countrysvängiga, som på förra fullängdaren ”Rainaway Town”. Ändå blev jag totalt ställd när tonerna från nya alstret ”Sindakus” sköljde över mig. Hur skulle jag ställa mig till det här? Jag skriver sköljde, och skulle, för skivan har legat här ett tag nu. Jag fick panik, den här skivan behöver sin tid. Och det har den fått nu.

”Sinkadus” är en fantastisk skiva. Det tyckte jag inte första gången jag lyssnade på den, men då hade jag inte fattat riktigt. Jag fick gå tillbaka till transkriberingen av intervjun jag gjorde med Kristofer för att förstå. Ett Kristofer Åström-album ska aldrig ses i jämförelse med varandra. Den gemensamma faktorn är skivorna har samma upphovsman, längre än så behöver man inte gå. Varje skiva är som olika kapitel, Kristofers egna ord, och precis så ska man se det.

”Sinkadus” är Kristofer Vägvandrarens album. Det spretar åt alla möjliga håll, men inget håll är heller för långt bort för att utforskas. Ingen ska strykas medhårs, allt handlar om att fånga råa känslor i de olika uttrycksformer de kommer i. Känslor som inte kan beskrivas i ord eller gester, känslor som bara kan, som måste, uttryckas genom musik. Lyssna på albumet och gör en egen bedömning. Men var beredd på att det kan ta tid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Britta Persson
Kristofer Åström
Kristofer Åström (2007-04-26)
Kristofer Åström (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner