Joyzine.se


Recension - Live

Den Svenska Björnstammen
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-07
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-08
Hemsida: www.densvenskabjornstammen.se

Belackarna pekar gärna på att Den Svenska Björnstammen handlar om studentikost trams. Med några enkla catchfraser och ett spattigt scenutspel kan man komma ganska långt om man bara vill domptera unga druckna ungdomar. Det är klart att det finns en viss poäng i den där kritiken.

Men björnstammen är faktiskt mer än så där. Det må vara lite utstuderat på sina håll, vilket naturligtvis hjälpt till att charma en större publik, men Norrköpingsensemblen har faktiskt betydligt större fingertoppskänsla när de kommer till att kombinera vass pop med erotiskt discodunk än vad de får cred för. Alla händer som ivrigt flyger i luften och den glädjefulla allsång som utbrister till hitmelodin Vart jag mig i världen vänder är ett bevis så gott som något på att herrarna faktiskt har kvaliteter även som låtskrivare.

På scen är björnstammen därtill en riktig cirkus. Att man kommer till Karlstad en man kort är inget som märks när gänget går loss i spattiga spänsthopp och danser som inte ens hade platsat framför spegeln i ensamhet. Den Svenska Björnstammen är ett party som är lika okontrollerat som det ser ut. När frontmannen Åkes gitarr först ger honom stötar och sedan även går sönder finns det ingen plan b. Det uppstår pauser som tycks vara lika förvirrande för bandet som för publiken. Men i forumet björnstammen känns det bara helt naturligt.

För som belackarna säger, det handlar ju bara om studentikost trams. Det må vara hänt, men det är i så fall synnerligen välavvägt trams. Som om det skulle vara fel på trams från första början. Den Svenska Björnstammen bevisar motsatsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Wrestling With Angels
Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Den Svenska Björnstammen (2012-01-01)
Den Svenska Björnstammen (2014-05-08)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner