Joyzine.se


Recension - Demo

El Poncho
Polycube EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-16
Hemsida: myspace.com/elponchoband

El Poncho låter meddela att de strävar efter att skriva svängig och dynamisk musik. I och med ”Polycube EP” får man verkligen säga att de har lyckats.

Ska man genrebestämma det här hopkoket blir det emellertid genast betydligt svårare. Orkestern som bildades 2009 tillhör nämligen inte någon specifik genre. De tar ett bastant avstamp i någon form av flummig rock vars rötter finns långt bak i historieskrivningen, men på den tjugo minuter långa vägen genom den här inspelningen passerar de dessutom något mer orientaliskt, något betydligt mer progressivt (jag tänker i vissa knixiga partier rent av på Pink Floyd) och även rakryggad pop när det är som mest lättillgängligt. Gärna flera av dessa ingredienser på samma gång.

Som de själva skriver – dynamiskt. ”Polycube EP” är en spännande resa och grädden på moset, strösslet på glassen eller kondomen i fickan är sångerskan Paulina som inte bara har en i grunden snygg röst utan som dessutom nyttjar ett stort känslospektra när hon sjunger.

Det enda som det egentligen går att klaga på är bandnamnet. Det får mig att associera till sådana där gula läckande grejer som folk kravlar in i när det regnar och är svinkallt på festivaler. Det är inga positiva associationer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

El Poncho ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner