Joyzine.se


Recension - Live

Nicke Borg Homeland
Sweden Rock Festival
2011-06-11
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-06-12
Hemsida: myspace.com/nickeborghomeland

Nicke Borg

Ännu en debutant i Sweden Rock-sammanhang, då Nicke Borg aldrig varit på den blekingska åkern ens med Backyard Babies, vilket han ursäktar sig för och hoppas få chansen till det i framtiden. När bandet väl kommer tillbaka från sin långa semester tvista de lärde om, men till dess funkar Nickes soloprojekt Homeland utmärkt.

Ärlighet är det som verkar genomsyra hela projektet. Nicke Borg har insett att man inte alltid behöver leva rockmyten, utan att bra musik även kan skapas med enbart en akustisk gitarr och en raspig röst. Mannen blir kompad på elgitarr av Homeland-medlemmen Mats Billinger, men det hade faktiskt inte skadat med ett fullt band också, framförallt för att lyfta de egna låtarna ytterligare en nivå.

Det är en stor publik, med både barnfamiljer och bandanaklädda Backyard Babies-fans, framför Rockklassiker-scenen och hos de förstnämnda är det tråkigt nog den rätt okay Melodifestival-dängan som får de att tända till.

Några omgjorda BYB-låtar (Painkiller blev en ny Hotel California) och egna Confessions of a criminal mind och nya singeln All stars river dock av idel jubel också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2011
Nicke Borg Homeland (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kosacken, 2011-06-15 13:45:56 (193.181.190.2)

Jag tycker att det hade varit bättre med ett nyktert band än "ett fullt band". Är det verkligen lämpligt som recensent att uppmuntra rockartister att inmundiga alkoholhaltiga drycker? Personligen föredrar jag Festis när jag är på festival, eftersom jag då fortfarande förblir nykter.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner