Joyzine.se


Recension - Demo

Soul Of My Shoes
S/t
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2011-12-25
Hemsida: soundcloud.com/s-o-u-l-o-f-m-y-s-h-o-e-s

Italienaren Davide har suttit hemma i Torino, i huvudsak, och komponerat en liten fin samling ”sovrumspop” som han själv kallar det. Musiken bygger till 95 procent på gitarrharmonier som ger mig en känsla av att han är väldigt stolt över sin spelstil. Överlag har han valt förstärkarinställningar som känns precis rätt för musiken, och gitarrarrangemangen som ger en vag känsla av ett minimalistiskt Sparklehorse är verkligen av en typ som tilltalar mig.

Tyvärr ger detta gitarrfokus upphov till två problem som får alltihop att brista. Dels blir det genast klart att hans spelstil är, om än snygg, vansinnigt begränsad. Det som från början ger förhoppningar övergår redan i mitten av andra låten till en hink full med besvikelse, eftersom varenda ackordföljd är så karbonkopierad att det känns som att jag lyssnar på samma låt sex gånger.

Problem nummer två, den katastrofala produktionen, skulle kunna bero på inspelningsbegränsningar, men även här känns det som om gitarren ses som det enväldigt viktigaste. När jag läser sovrumspop tänker jag på pop som är lämpad för sovrum och inte inspelad i ett dito. Sången och basen är så långt borta att de nästan kunde strukits och trummaskinen och trummisen som medverkar i sista låten har antagligen fått ungefär tre minuters uppmärksamhet. Det enda som sticker ut ur ljudbilden är xylofonen och det charmigt pretentiösa spoken word-inslaget i Propaganda, den enda låt jag fastnar för.

Min italienska är högst begränsad, men vad jag förstår så betyder titeln på spår nummer fem, Inquietudine occupazionale, rastlös anställning – en orsak till att skriva musik istället för att arbeta? Jag tror Davide borde använda sin värdefulla tid till sitt jobb, alternativt vrida upp övriga instrument – om han nu vill bygga sin musik på något annat än gitarr över huvud taget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner