Joyzine.se


Recension - Skiva

There For Tomorrow
A Little Faster, 2009
Skivbolag: Hopeless Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: myspace.com/therefortomorrow

Mer yta än innehåll. Det är en vanlig anmärkning när man snackar om listklättrar musik som klippt och skuren för reklamfinansierade radiokanaler och flashiga teveprogram där snuttifiering är gud. Och det råder ingen som helst tvekan om att det är dit Orlandos There For Tomorrow siktar. ”A Little Faster” ska kunna spelas av så många som möjligt och få hormonerna att börja röra på sig hos oskyldiga små tonårsflickor.

Det är lite synd att de klassiskt stylade gossarna är så måna om att vara så lättillgängliga. Jag har nämligen en känsla av att det finns mycket mer att klämma ut ur de fyra herrarna om de bara hade velat. Men nu är det inte det som är intressant, utan på agendan står sockersöt emorock med poprefränger och spelad melankoli. Vill man kan man klistra epitetet tuggummipunk på orkestern, men det är inte helt rättvisande. There For Tomorrow är betydligt mycket mjukare än så.

Jag är förvisso inte kategorisk. Musik som egentligen är för inställsam kan vara bra om de riktigt starka låtarna finns med i bilden. Det gör de emellertid inte hos de här ynglingarna. ”A Little Faster” är med några få undantag ganska grå och slentrianmässig. Det lyfter aldrig, det blir aldrig särskilt känslosamt och jag kommer inte ihåg hitlåtarna trots att jag lyssnar om och om igen. Med andra ord finns det mycket kvar att jobba på innan There For Tomorrow ens är framme där de vill befinna sig. I toppen av listklättrardjungeln. Mer yta än innehåll som sagt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

There For Tomorrow (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner