Joyzine.se


Recension - Skiva

Nicke Borg Homeland
Ruins Of A Riot, 2013
Skivbolag: Gain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-05-22
Hemsida: www.nickeborg.com

Placera det sliskiga Melodifestivalbidraget Leaving Home i den ena ringhörnan och Backyard Babies i den andra. Betrakta det som de två extremerna av Nicke Borgs musicerande och ni hittar Nicke Borg Homelands nya ansträngning ”Ruins of a Riot” exakt i ringens mitt.

Om vi talar i grovt generaliserande och förenklande ordalag vill säga. Ska man vara petnoga har ju Backyard Babies ett ganska brett spektra av uttryck och faktum är att gruppens sentida, betydligt mer tillrättalagda, uttryck fungerar som en väldigt bra och logisk vägvisare till vad som kan höras på detta tredje soloalbum från frontmannen.

”Ruins of a Riot” är ganska storslagen rockmusik med stadionrefränger där Nicke Borg inte backar för en juste ballad (End Of The Rainbow) och samtidigt inte heller är rädd för att tangera poppunkens domäner (Borrowed Feathers). Men framförallt handlar det naturligtvis om välriktad rockmusik där den karakteristiskt behagliga sångrösten får ta stor plats.

Det är inte lika tillrättalagt som i Melodifestivalen, det är inte alls lika sluskigt och rebelliskt som i Backyard Babies och det låter inte alls som att de två extremerna går i klinch med varandra. Snarare som att de slår sig ner i salongen och resonerar sansat över kaffe med dopp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2011
Nicke Borg Homeland (2011-06-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner