Joyzine.se


Recension - Skiva

Nails
Obscene Humanity (ep) , 2013
Skivbolag: Southern Lord
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-01-19
Hemsida: www.unsilentdeath.com

Nails har gjort en ”fuling” och släpper en EP med tre låtar som redan figurerat på deras debutskiva med samma namn från 2009. De har ju trots allt spelat in låtarna på nytt med ny trummis (vars spelstil skiljer sig lite, men inte markant) och med ny producent och studio. Producenten är ingen mindre än Kurt Ballou från Converge. Kurt har i mina ögon producerat allt bra som släppts under de senaste tio åren inom hardcore i sin GodCity Studios. Dessa nyinspelningar gjordes under tiden bandet spelade sin senaste ångvält till skiva, ”Unsilent Death” 2010.

När man jämför låtarna mot originalinspelningarna låter det som om de kört de nya i en tvättmaskin. Den tyngd och smutsighet som fick högtalarna att låta trasiga på originalet har nu mattats ut och fått ge vika för en mer platt och klar produktion. De fick dock mycket kritik för produktionen när skivan först kom 2009, men jag tillhörde dem som tyckte att den passade deras crustinfluerade hardcore perfekt. ”Obscene Humanity” låter dock fortfarande som ett Tragedy på steroider. Det är skoningslöst hårt och elakt. Låten Lies är utan tvekan den låt som fått flest spelningar med sitt nästan sludge-aktiga slutparti.

Glada nyheter är att Nails gick in i studion vid årsskiftet och även denna gång tillsammans med Kurt Ballou och jag väntar spänt på första smakproven från kommande ”Abandon All Hope”. Om de bara fortsätter på samma spår som båda tidigare släpp har vi en riktig käftsmäll att räkna med 2013. Det här släppet känns dock som en onödig och urtvättad ”best of”-version av en skiva som från början till råga på allt bara var sju spår lång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metronomy
De bästa skivorna 1999
Nine Inch Nails (2009-07-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner