Joyzine.se


Recension - Skiva

Holmes
Have I Told You Lately That I Loathe You, 2010
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-06
Hemsida: myspace.com/holmezzz

En snabb sökning i textarkivet avslöjar att jag är svag för Vänersborgs finaste poporkester Holmes och att jag till och med satte dem högt på årsbästalistan när 2008 års skivskörd skulle summeras. Men att följa upp ett (snudd på) mästerverk är svårt och det får både jag och Holmes erfara nu när det är dags för ”Have I Told You Lately That I Loathe You” att brisera.

Vi måste vara varliga med betydelsen av orden här. Att jag rakt upp och ner kan kasta ur mig att den här skivan är en besvikelse betyder inte per definition att det är en dålig skiva. I beräkningen måste man här givetvis beakta hur urstark föregångaren var och vad bandet har att leva upp till. Holmes klarar helt enkelt inte att toppa sig själva.

På ”Wolves” lät gruppen som en korsning mellan Deportees och Isolation Years, man lirade country med tydliga popambitioner och gjorde det förbannat bra. På den här skivan är den mesta av den mästerliga känslan borta. Istället hamnar Holmes i landet ingenting, där det förvisso är ganska stämningsfullt på sina håll och där några spröda melodier är ganska vackra, men där få kompositioner talar till hjärtat. Det känns som att vänersborgarna står och vinglar lite utan att kunna bestämma i vilken riktning de ska bege sig. Den mesta countryn är bortputsad, likaså den sötaste popen.

Istället handlar ”Have I Told You Lately That I Loathe You” om ett utpräglat vemod som hade behövt mycket bättre låtar för att verkligen tala. Nu är det som sagt en ganska fin platta ändå, men lever upp till mina förväntningar, det är den egentligen aldrig nära att göra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Client
Holmes (2008-01-01)
Holmes (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner