Joyzine.se


Recension - Skiva

Riefenstahl
Instinkt, 2007
Skivbolag: Rude Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.riefenstahl-music.com

Tunga malande rockgitarrer, bastant och maskulin sång på tyska, kan man göra någon annan koppling än till Rammstein? Tänk vad förbannade alla andra tyska band måste vara på denna internationella export. De har ju verkligen sabbat allt. Lite som Kent har sabbat allt för alla svenska band som vill spela lite svårrock och sjunga på svenska. Riefenstahl lirar väl inte i exakt samma liga, det är mer rock och mer melodi än vad Rammstein är, men de måste tyvärr finna sig i att fortfarande försöka hanka sig fram i skuggan av sina gigantiska landsmän.

”Instinkt” flirtar en hel del med de mindre smickrande delarna av den tyska musikhistorien, jag pratar givetvis om pudelrocken. Scorpions någon? Kan ni tänka er, Rammstein korsbefruktat med Scorpions? Det riktigt ryser i kroppen på mig, där fick jag till en svårslagen kombination. Riktigt så hemska är inte Riefenstahl, men det petas in ett par lite väl kletiga ballader till och från. Även om vokalist Jens Esch kan få till ett helt godkänt tryck i pipan i de hårdare partierna, blir hårdrocksballader på tyska aldrig något han borde sätta upp på sitt CV som något han är duktig på.

Sedan blir jag något nervös när jag inte helt och hållet förstår texterna. När jag hör ord som ”Vaterland” och ”Ich Bein Ein Wolf”, då blir jag riktigt nervös! Det må vara fördomar, men man vet ju aldrig, eller hur? Nåväl, musiken är ändå inte tillräckligt intressant för att någon skulle bry sig ändå. Och tyskarna själva är nog rätt duktiga på att sätta folk på plats när det gäller upprepning av vissa historiska faktum. Något som ”Instinkt” snart också kommer att bli, en historisk parentes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner