Joyzine.se


Recension - Demo

Elohim
Modest Memoirs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-01
Hemsida: www.elohimband.com

Vill ni ha ett insidertips så är Alvestas dödspatrull Elohim något som alldeles säkert skulle kunna bli Sveriges nästa stora metalexport i kölvattnet efter bland andra In Flames, Soilwork och The Haunted. På nya demon ”Modest Memoirs” visar gossarna upp ett påfallande moget sound och ett talangfullt låtsnickeri. Det är som skräddarsytt för att få svenskar, japaner och amerikaner att ta höga glädjeskutt, utan att för dens skull vara inställsamma kopior. Tror till och med att tyskarna skulle svälja detta med hull och hår.

Som närmsta referens skulle jag vilja påstå att Elohim låter ungefär som Dark Tranquillity lät omkring ”Projector”, med viss modernt uppdaterad touch. Växlingarna mellan pondusfyllda growls och bastant bassång är tilltalande och keyboardarrangemangen riktigt effektfulla. Det blir lätt för mycket av tangentplink, men bandet verkar veta vart gränsen mellan vackert och smaklöst går. Addera sedan en liten lätt dunst av thrash och då företrädelsevis svensk sådan, så har ni produkten klar.

Inte nog med att gossarna skriver bra låtar, de är dessutom förvånande kvalificerade dödsmusiker för att ha en medelålder på 21 år. Vokalisten Jocke Karlsson har en grym röst och kan nästan mäta sig med Mikael Stanne i nyss nämnda referensband. Jag skulle inte alls bli förvånad om Elohim hamnade på Nuclear Blast eller Century Media inom en snar framtid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elohim ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner