Joyzine.se


Recension - Demo

Elohim
Mark Black
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-06
Hemsida: www.elohimband.com

Spinefarm nästa!
Alvestas Elohim spelar lättsam dödsmetall som skräddarsydd för det finska storbolaget. Borta är de värsta Dark Tranquillity-flörtarna som fanns på orkesterns senaste demoinspelning ”Modest Memoirs”. De har ersatts av ett vassare och mer rättframtsound backat av en busslast melodiösa gitarrpartier. Det låter precis som många band som hetsat upp finnarna och signat guldkantade kontrakt.

Det är positiva anmärkningar. Spinefarm är ett trevligt bolag och Elohim är inte alls så profillösa som de tristaste inslagen i den finska katalogen. Smålänningarna tycks ha gått i en något mer kommersiell riktning än senast, men har fortfarande kvar sin integritet. Tillsammans med relativt nysignade Sonic Syndicate (som finns recenserade under namnet Fallen Angels här på Joyzine) skulle de lätt kunna leda en tredje våg av melodiösa dödsvirare här i Sverige.

”Mark Black” handlar med andra ord om tämligen lättuggad melodeath. Spelskickligheten och sånginsatsen går inte att anmärka på, men Elohim lider stora förluster ljudmässigt. Demon lider förvisso inte av något sunkigt garageljud, men ljudbilden är luddig och tämligen kraftlös. Något som försvagar de fina bitar som finns här. När demons bästa låt Inanimate inleds av en ljuv kvinnostämma låtar det som om sången framförs bakom en tung hinna av effekter. Det är synd att ljudet inte är helt tip-top, låtarna hade varit lättare att bedöma i en renare omgivning.

Men med en högbudgetinspelning och storsatsning i ryggen skulle det här förmodligen kunna låta hur bra som helst. Det skulle kunna hända hos Spinefarm. Bolaget som tycks vara den mest logiska hemvisten för Elohim.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elohim ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner