Joyzine.se


Recension - Skiva

Anatomi 71
Mot nya höjder, 2006
Skivbolag: Halvfabrikat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-03
Hemsida: www.anatomi-71.tk

Det är på modet bland känggäng att sätta en metallisk kant på sina kompositioner. Så gör också Anatomi 71 och de gör det bra. ”Mot nya höjder” är en arg uppvisning i kängpunk där sången sitter som ett smäck och där den metalflirtiga ljudbilden skänkt en extra nerv till materialet.

Men samtidigt som gruppen lever på alla stela klyschor som en gång byggt genren från grunden är de inte blyga för att prova innovativa grepp. ”Mot nya höjder” handlar inte bara om skygglappar på och fullt ställ tills öronen blöder. Istället har bandet mod nog att strypa tempot och leverera blytunga passager som inte är värdiga annat än en hårdnackad metalscen. Jag diggar.

Anatomi 71 visar på sätt och vis att käng kan låta snyggt och proffsigt utan att svika sina rötter. ”Mot nya höjder” är en välljudande skiva som visar upp ett gäng musikanter som klarar att göra något djuplodande av en våldsamt likriktad genre. Textämnena är de gamla vanliga, utnötta och tråkiga. Men de hamnar snabbt i bakgrunden när bandets ömsom arga, ömsom blytunga musik går loss. Ska ni ha en kängplatta är det denna som bör stå på inköpslistan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner