Joyzine.se


Recension - Live

Gogol Bordello
Debaser Medis, Stockholm
2013-12-04
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-12-05
Hemsida: www.gogolbordello.com

Gogol Bordello

Kan du inte en enda låt? Det spelar ingen roll. Gogol Bordello är ett av de där banden som fungerar minst lika bra oavsett om man kan låtarna eller inte. De är ett kringresande megaparty som gör sin publik uppspelt och lycklig var de än kommer.

Men nu är det förstås så att Stockholmspubliken kan låtarna mer än väl. Golvet på Debaser Medis är en riktig gryta där svettiga lemmar flyger i luften från höger till vänster från inledningen till slutet. Värmen och och svettdoften i lokalen är brutal och allsången skallar mellan Medis väggar. Det är på ren svenska ett sjuhelvetes jävla onsdagsparty.

Gypsypunkarna med den karismatiske och ständigt vinpimplande sprattelgubben Eguene Hütz i spetsen äger scenen med sin spattigt dansanta musik. Fioler och dragspel slåss om utrymmet i ljudbilden med distade gitarrer och dramatiskt slagverk på ett smått oemotståndligt sätt. Det svänger. Satan vad det svänger.

Det är så mycket partaj över det hela att att Hütz kommer undan med att ha en ganska rosslig, på gränsen till kass, sångröst och att det initialt är lite halvdåligt ljud glömmer alla i lokalen snabbt bort när det rycker i dansnerven.

Nummer som Immigraniada och Wonderlust King får stället att nå kokpunkten. Men som sagt, det spelar ingen roll om du kan låtarna eller inte. Gogol Bordello är ett ett fantastiskt party oavsett.

Det fick ett utsålt Debaser Medis bevittna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Nina Torbacke
Skumdum

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner