Joyzine.se


Recension - Skiva

K-os
Yes!, 2010
Skivbolag: Last Gang Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-26
Hemsida: www.k-osmusic.com

Det kommer mycket bra, hiphopfärgad musik från Kanada, men frågan är om inte K-os, uppväxt i Toronto numera omlokaliserad till Vancouver, tar priset som den mest intressanta. Han går en synnerligen besvärlig balansgång där han försöker mixa in genres huller om buller utan att tappa den röda tråden, men han gör det med den äran.

”Någonting för alla” brukar vara en beskrivning som avslöjar splittring och väldigt ojämn kvalitet, men när K-os släpper loss sitt fjärde album ”Yes!” har han hittat en balans som är väldigt imponerande. Här trivs regelrätta hiphop anthems med tjusigt arrangerade poprefränger, reggaeflörtar och till och med lite rockröjande på sina håll. Gärna flera olika vinklar i en och samma låt, men utan att det blir krystat. Snubben har hela tiden känslan för låtens bästa och det är det som gör det här albumet så urstarkt.

Den urtjusigt OC-samplade I Wish I Knew Natalie Portman har ni väl förmodligen förälskat er i vid det här laget, en slick poplåt vars refräng går raka vägen till hjärtat. Likadant är Burning Bridges en smått oemotståndlig liten bit som låter pop och hiphop korsbefruktas på de mest givna av sätt. Discoarrangerade Eye Know Something är kanske inte fullt lika direkt, men likväl en stark låt när den fått växa sig större och större i takt med antalet lyssningar.

Så där håller det på. Jag kan räkna favoritlåtar hela kvällen om det skulle vara så. K-os visar att crossover kan leda till ett alldeles lysande resultat och inte bara de halvmesyrer som vi allt som oftast tvingas göra bekantskap.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner