Joyzine.se


Recension - Skiva

The Shiver
Inside, 2008
Skivbolag: Ukdivision Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-15
Hemsida: www.theshiver.net

När har producenten ansvaret att kliva in i handlingen och slå en artistdröm i spillror, för så väl artistens egen som de potentiella lyssnarnas skull? Jag tror bestämt att det här är ett sådant fall. När The Shiver kom in i studion för att fästa ”Inside” på plast borde Daniele Landi som satt bakom spakarna ha sagt ifrån. ”Nej, det här är ingen bra idé!”.

Fe Finch, som gömmer sig bakom alteregot The Shiver, tar sig nämligen fullständigt vatten över huvudet. Att sjunga högtravande rockmetal med högt arrangerade melodier är inte att rekommendera när man har en sångröst som knappast är mer än medelmåttig. Finch leker Evanescence och försöker hjälplöst att pressa upp sin pipa till nivåer hon aldrig kommer att bemästra. Resultatet är så klart att det spricker och hon ylar bra falskt.

Bristen på ett intressant låtmaterial gör dessutom att det är svårt att ha något som helst överseende med den bristande självkritiken. Att Finch pushat igenom projektet är begripligt. Hon vill väl som alla andra bli en rockstar och inser förmodligen inte sina begränsningar. Men var, var du Daniele Landi? Gick du ut ur studion när det var dags att lägga sång eller var pengarna så viktiga att du bara teg och höll god min?

Det här är ett typexempel på en situation där en skicklig producent manat till att arrangera om låtarna eller helt och hållet lägga projektet på hyllan för gott. ”Inside” håller inte någonstans. Omarbetade arrangemang hade i och för sig gjort ett redan slätstruket material ännu mer färglöst, men då hade vi i alla fall sluppit höra Fe Finch yla.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner