Joyzine.se


Krönika

Gott nytt musikår 2007!

2006 har varit såväl ett intressant musikår som ett framgångsrikt sådant för Joyzine. Nu tar vi ännu hårdare tag för att göra ett ännu intressantare magasin under musikåret 2007.

Det tar sin tid att basa över ett framgångsrikt webmagasin. Där de flesta använder julhelgen till att ligga på sofflocket och pilla sig i naveln med godisskålar och skinksmörgåsar inom bekvämt räckhåll hetsar jag själv fram och tillbaka mellan förnöjelse, släktumgänge och arbete. För inte ska Joyzine ligga nere bara för att det är jul och arbetet inte kan utföras från kontoret. Nej, så lat får man inte vara.

23e december var, för att ta ett exempel, en dag där allt var fullt upp. Kompletteringshandling av julklappar följdes upp med några öl tillsammans med kollega Stenbacke på den gamla hemstadens stamhak innan det hetsades hem för att mitt i julstressen med paketinslagning, rimstuga och pyntning skrivas recensioner till den stundande annandagsuppdateringen långt in på julaftonsnatten.

Inte finns det väl någon bättre dag att arbeta på än självaste julafton? Luckan av väntan och tristess är ju oändligt lång från det att man vid åttatiden vaknat till Stefan Borschs Jag drömmer om en jul hemma, framraspad från cdn som farsan köpte 1980 och som traditionsenligt spelas varje år när vi utflugna ungar kommit hem för att fira jul, till det att det serveras jullunch varpå det återigen blir tristess tills det är dags att öppna klappar. Jag fyllde så gott som hela dagen med att korrekturläsa och layouta årsbästalistorna och fylla på recensionsarkiven. Till och med Kalle Anka fick stå tillbaka för djupdykningar i The Kooks och Roger Karlssons land. När jag nu firar det nya årets inträde i Åre gäller det att ligga steget före och ha allt klart. För inte ska Joyzine ligga nere bara för att jag själv inte kan övervaka och utföra uppdateringen. Nej, så defensivt får man inte satsa.

Jag vill även ge all cred till våra skribenter som tålmodigt står ut med att jag med jämna mellanrum eldar dem i baken med kommentarer av sorten: In med den där recensionen nu då! Du missade deadlinen med en timme idag igen! Lär dig stava för… All heder åt dem för att de fortfarande brinner för att göra Joyzine till ett så bra magasin som möjligt.

För bra ska Joyzine fortsätta att vara, och vi ska självklart satsa för att bli bättre. Allt slit som omnämns ovan känns som en baggis när vi märker hur siten ständigt växer och hur responsen från er läsare ökar i omfång. Det är ofantligt sporrande och nu satsar vi hårt för att göra musikåret 2007 till något alldeles speciellt. Det är där kärnan för den här korta svammeltexten ligger: vi har mycket på gång och många intressanta saker på bordet för det kommande året. Ni som troget följer våra uppdateringar (och ni andra som förhoppningsvis snart gör det) kan förvänta er nya grepp vad gäller intervjuer, fler krönikor och mer spetsade listor. För att inte tala om festivalsommaren som närmar sig med stormsteg, den bevakar vi självfallet intensivt, och vi kommer naturligtvis att fortsätta granska en mängd spännande skivor och demos som kommer att släppas.

Jag vill verkligen ta tillfället i akt att önska er ett gott nytt musikår 2007!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Mikael Mjörnberg 2007-01-02

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner