Joyzine.se


Recension - Live

Thåström
Bråvallafestivalen, Norrköping
2013-06-29
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2013-07-01
Hemsida: www.thastrom.se

Efter Green Days helt värdelösa spelning behövdes en riktig öronlavemang som bot. Då behöver man en artist som man vet alltid levererar. Som aldrig gör en dålig spelning. Som aldrig gör en besviken på det sätt många andra artister med de turnémilen i benen ofta gör. Thåström.

När Volbeat till slut stänger av sin trötta liveshow tågar bandet ut på scenen. Sätter igång direkt med Djävulen och jag, för det behövs inga konstlade intron för Sveriges största man inom rocken. Och Thåström trampar ut i högform denna kvällen. Det är inget snack om att han sett fram emot denna årets enda spelning. Förutom sitt patenterade vaggande på scenen med bläckfisksfingrar så hänger han i mickstativet och sjunger med sådan inlevelse att det stundtals går över i skrik.

Det är helt enkelt så jäkla vackert, okonstlat och perfekt på ett rossligt vis. Givetvis passar han även på att bjuda på några gamla klassiker, så som Rock'n'Roll e död från Imperiet-tiden och Från himlen sänt. Och avslutningen är magnifik. En ensam Joakim med akustisk gitarr spelandes Die Mauer. Tack!

Jag har sett Thåström många gånger det senaste decenniet men sådana här lyckorysningar har jag inte fått av honom sen Det är ni som e dom konstiga-turnén 1999. När jag efter spelningen kastar mig i bilen för att köra de 30 milen till Göteborg känner jag tacksamhet att det finns sådana som skippar slitet mellansnack, konstlade högstadieskrôl med publiken och fokuserar på det viktiga. Musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siesta 2010, Riverside Motherfucka!
Jonas Schwartz
Thåström (2002-01-01)
Thåström (2002-07-24)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner