Joyzine.se


Recension - Demo

Apples in the Ground
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-19
Hemsida: myspace.com/applesintheground

Jag sorterar ganska snabbt in Apples in the Ground i den kategori av demoband som tvingas trängas under parollen ”hellre än bra”. Inte för att jag på något sätt vill klanka ner på unga människor som utövar sin hobby och drömmer om en fin musikalisk framtid, utan snarare för att vissa (de flesta) är mer ämnade att ha musiken som hobby än som något professionellt dagsverke. ”Hellre än bra” behöver inte vara något negativt så länge bandmedlemmarna själva trivs med situationen.

Någon större potential ser jag alltså inte hos Apples in the Ground. De spelar synnerligen anspråkslös indiepop som då och då drar mot jazzigare tongångar. Det är inte dåligt, men väldigt trevande och anonymt. Det enda som egentligen sticker ut är sången och den drar uppmärksamheten till sig för att den är så svag.

Jag antar att det är meningen att sången ska låta sval och självsäker, ni vet lite så där avståndstagande. Resultatet blir däremot att den svajar och låter allmänt krasslig. Som om det skulle vara ett skämt, vilket det givetvis inte är. Här måste Apples in the Ground tänka om omedelbart om de vill lyfta sin musik åtminstone någon nivå.

Jag hoppas att de här gossarna har kul i replokalen, för musik ska ju vara kul (eller byggas utav glädje som någon en gång sjöng, höhö). Så länge de själva har kul spelar det kanske inte så stor roll att de passar så bra under parollen ”hellre än bra” och aldrig kommer nå särskilt långt med sin tonkonst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner