Joyzine.se


Recension - Live

Mando Diao
Peace & Love, Borlänge
2011-07-02
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-07-05
Hemsida: www.mandodiao.com

Livstidsbokade band är en ganska tveksam företeelse, att de oavsett senare meriter får spela på en festival år efter år. Men visst, Borlängebandet Mando Diao drar garanterat en hel del folk och får i år dessutom publikt stöd av besökare som köar till Bob Dylan. Man kan kalla medlemmarna för posörer, för pretton, men man kan aldrig komma ifrån att de under sin gemensamma flagga spottat ur sig en hel del riktigt bra låtar.

Själv tappade jag dem efter ett par skivor, men hitsen har förstås nått fram. Och det är egentligen allt som behövs, för den här spelningen känns som en enda lång hitkavalkad. Från nyare Gloria och oemotståndliga Dance with somebody till snart tioårsjubilerande God knows och You can’t steel my love.

Jag var skeptisk på förhand, men något från förr väcks till liv i mig när jag ser Mando Diao här. Något som snart också firar tio år undangömt i glömska. Allsången och dansen rycker tag i publiken trots en tidig speltimme och även om jag tycker att mellansnacken är väl stolpiga och lite väl publikflirtande så är det nog personligt hela tiden. Personligt är det otvivelaktigt när man tillägnar syskonbandet Sugarplum Fairy’s Sweet Jackie till dess cancersjuke trummis Kristian Gidlund. Vackert.

Det är en akustisk spelning menar bandet själva i spelprogrammet. Men med tanke på hur de misshandlar sina gitarrer i de ösiga låtarna (och de är många) är det svårt att föreställa sig. Med piano och en blåssektion, det senare verkade vara vanligt förekommande på årets Peace & Love, bildar de en både stor och storslagen grupp som gör allt för att publiken ska gå från spelningen så svettig som möjligt trots att det är den första svala festivaldagen. Mando Diao kommer aldrig att bli ett favoritband igen för mig, men den här konserten får mig att minnas när jag själv svettades på KB i Malmö en gång. Ett gott minne av ett band som fortfarande inte har tappat lyskraften i sin hemstad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Peace & Love 2011
Mando Diao (2007-06-15)
Mando Diao (2009-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner