Joyzine.se


Recension - Live

Thåström
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-05
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2012-07-06
Hemsida: www.thastrom.se

Thåström

Du som trodde att det här skulle bli en recension av Thåströms spelning på Putte i Parken 2012. Du kan sluta läsa här och nu. Det här är en hyllningstext. En skildring av det vackraste som någonsin skådats. När jag såg Thåström i Norrköping skrev jag att åskan drog in över stan. Att det var ”skitigt och blytungt”. Vi fick aldrig se nån åska i Karlstad. Det var bombkaskader som skickades ut från scenen. Det var snabbare. Tyngre. Skitigare och otroligt mycket bättre än någonsin tidigare.

Från första andetaget i Kort Biografi Med Litet Testamente känner man hur sjukt peppad hela ensemblen är ikväll. Hade Thåström varit hämtad ur fiktionen (vilket han kanske är) hade han nog sprutat ut orden med eld. Sån energi visar han ikväll. Sen rullar det liksom bara på. Det manglas och hamras. Scenshowen är brutalt mäktig. Thåström drunknar i rök och ljus. Effektfullt så det förslår.

Det känns som att låtarna ikväll skulle behöva enskilda recensioner. Varje låt framförs med total närvaro och koncentration. Inget slarvas bort eller slentrianspelas. Thåström har ju en sån sjuk repertoar bakom sig att han kan välja och vraka bland otaliga hits. Ikväll framförs en löjligt tight Blå Himlen Blues. Vacker Död Stad har fått en ny snabbare skepnad än i våras. Den låter som ett knockoutslag. Alla Vill Till Himlen bär under fullmånen en stenhård kolsvart förklädnad. En för kvällen perfekt festivaloutfit.

Under St Ana Katedral skrev jag ett ord i mitt block. ”RÖÖSTEN”. Har Thåström nånsin låtit bättre? Jag tvivlar på det.

Enda rödvinsfläcken på den annars skräddarsydda kostymen är det sega numret Låt Dom Regna. Men en riktigt snygg ljusshow väger ändå upp det negativa.

Va det allt? Nej nej.. Kvällens vackraste vykort postas från Axel Landquists Park. Den smäller och dånar som en ångbåt. Thåström sjunger så hjärtan sätts i brand och månen exploderar. Den är ett monster.

Det här var en av de absolut bästa Thåström spelningar jag beskådat. Någonsin.

Bry dig inte om betyget där uppe. Det här är inget annat än en solklar SEXA.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
Siesta 2010, Riverside Motherfucka!
Thåström (2002-01-01)
Thåström (2013-06-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner