Joyzine.se


Recension - Skiva

Popterror
Allt vi gjort har du glömt (ep), 2010
Skivbolag: West Side Fabrication
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-26
Hemsida: www.popterror.se

Det hörs när musiker brinner för vad de gör. Det behöver inte låta bäst, det behöver inte vara mest tekniskt eller mest välstämt, men när musik framförs med brinnande låga och entusiasm skapar det en ofrånkomlig känsla av välbehag. Herrarna bakom Popterror brinner för musiken. Först startade de en blogg, sen en klubb och så utvecklades det hela till ett band. Ett band som inte låter bäst, spelar snyggast eller komponerar smartast men som verkligen har hjärta för musiken.

Hembygdspop vill många påskina. Men jag vet inte om det verkligen låter så mycket Norrland. Här hittar jag en punkig vibb a la En Svensk Tiger, avigt popskrammel i den osinliga skola som följt efter Håkan Hellström och munspel som är som hämtade från Wilmer X, eller om man ska vara mer exakt som från Nisse Hellbergs vänsterprassel Lonely Boys som han en kort tid höll vid liv tillsammans med Per Gessle för att Mats Olsson skulle skriva en bok.

Det är ett eldigt hopkok av uppriktig musik där texterna andas socialrealism och där det är viktigare att spela än att vara bäst. Som mentaliteten i det svenska folkhemmet över huvud taget, men på ett mycket bättre sätt. Det kanske är lite hembyggdsaktigt trots allt.

Hur man än väljer att teoretisera det här, råder det ingen som helst tvekan kring att ”Allt vi gjort har du glömt” är en väldigt medryckande debutep som förtjänar att höras, spelas om och om igen och i förlängningen också upplevas live.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popterror (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner