Joyzine.se


Recension - Skiva

Patrik Jansson Band
S/t, 2011
Skivbolag: Sneaky Foot Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-02-08
Hemsida: www.patrikjanssonband.com

Patrik Jansson Band startades 2007 som en anledning till att bandets huvudperson, Patrik himself, skulle ta sig an en ny utmaning; att utvecklas som sångare, gitarrist och låtskrivare genom att dra ihop ett band och börja spela modern blues. Och visst är denna skapelse bluesig så att det skriker om det, men det känns inte något vidare nyskapande eller modernt utan snarare lite bakåtsträvande.

I en välstrukturerad ljudmassa levereras denna bluesiga ljudform i en minst sagt vild mix av elorglar och gitarrsolon. Man kan tydligt höra att Patrik kanske inte är alldeles bekväm med att agera sångare, för om man skalar av ljudbilden och enbart koncentrerar sig på sången kan man ana en osäkerhet som lägger ut ett krokben och fäller sången rejält. På vissa håll kan man dock njuta, för då är självförtroendet i sången lite större och man kan ana ett bottenlöst djup i denna mörka, riviga röst som Patrik Jansson i grund och botten faktiskt verkar besitta.

Tyvärr är det inte något driv i låtarna. Det känns som att bandet står och stampar på samma plats hela vägen genom albumet och det blir tröttsamt och intetsägande. På en after-ski eller pub med bluesjammande på menyn skulle nog detta album frambringa en rad applåder. Men hemma i högtalarna passerar låtarna tyvärr utan att ge ett bestående intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner