Joyzine.se


Recension - Skiva

Phaze I
S/t, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-01
Hemsida: www.myspace.com/phaze1band

Ettriga riff, ilsken sång och smattrande trummor. Nog låter ”Phaze I” som modern aggrothrash alla gånger. Bröderna David och Franck Potvin har dessutom lyckats värva supertrummisen Dirk Verbeuren (Soilwork) för att sjösätta sitt skötebarn. På papperet låter det ytterst intressant. I realiteten är den nästintill en skitskiva med ett gäng som borde lägga sin energi på andra projekt.

För att gå till botten med problemen direkt. Det finns ingenting hos Phaze I som sticker ut. Något som lämnar bestående men. Hela debutalbumet är en enda lång, slätstruken transportsträcka. Riffen säger ingenting, sången är ruggigt filtrerad hela plattan igenom och över allt har det kladdats en slemmig symfonihinna av taskigt programmerade synthar. Allt det kommer jag ihåg efter flera lyssningar, men inte en enda låt.

Dirk Verbeuren gör i och för sig sin vana trogen en bra insats. Men den kommer i skymundan av att kaggarna är övertriggade och låter som en hårt arbetande popcornmaskin.

Även om det är långt ifrån tilltalande kan man dock inte säga att det är dåligt. Intetsägande är det perfekta ordet. Phaze I har lyssnat på mängder av plattor inom genren och vill så gärna göra grejen på egen hand. Men i det här fallet är viljan större än kunnandet och ”Phaze I” bjuder på tredje klassens deaththrash.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner