Joyzine.se


Recension - Skiva

Absolute
The Ultimate Show (CDs), 2007
Skivbolag: AFM Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: www.absolute-online.com

Tillåt mig att vara lite fördomsfull. Till att börja med, bandnamnet. Absolute. Jag tänker på Excellence, ni vet, föregångaren till Fame Factory och sedermera Idol. På omslaget poserar fyra fagra, lagom tuffa, pojkar. Någon med cool tatuering, någon med vit fet slips och en annan med kepa. Jag vet inte om det ska vara någon speciell typ av effekt, men kvalitén på omslaget påminner lite om hur det såg ut när man skrev ut bilder på skrivaren i datorrummet på gymnasiet.

Okej, det var mitt första intryck. När jag sedan läser det intryck skivbolaget vill att jag ska få brister det, jag börjar skratta. HipRock? Hip-hoprytmer blandat med lättlyssnad rap, samplingar för att sedan explodera i en rockkavalkad i refrängen? Driver de med mig? Är det inte det Limp Bizkit och Linkin Park försökte sig på för så många år sedan? Och som idag känns både urvattnat och uttjatat? Men visst, jag kan ha fel, upp till bevis Absolute.

Och det är ju bara skräp. Det må vara en singel men jag kan hoppa upp och klappa mig i rumpan på att soundet är signifikativt för resten av den självbetitlande debuten också. The Ultimate Show är bara pinsam. Tribal Inc någon? Ett tyskt Linkin Park som inte kan bestämma sig om de är ett popband eller ett numetalband. Båda är lika illa. Att jag sedan får en redan urusel låt i såväl radio som albumversion spelar ingen större roll. Ska man se något positivt i eländet så är det att bästa (minst sämsta) låten är b-sidan Fashion, som bandet ironiskt nog är noga med att påpeka inte är med på albumet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Absolute Christmas
De bästa skivorna 1999
Killing Joke (2010-01-01)
Emerald Park (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner