Joyzine.se


Recension - Skiva

Killing Joke
Absolute dissent, 2010
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-13
Hemsida: www.killingjoke.com

30-årsjubileum, originalsättningen tillsammans för första gången på 28 år och en frontman i Jaz Coleman som allra helst snackar om jordens undergång och att bedriva självförsörjande lantbruk när det kommer till intervjuer. Det är mycket som står ut och skänker mystik när Killing Joke lösgör ”Absolute dissent”.

Musikaliskt är det kanske inte fullt lika spännande, men långt ifrån oävet. Gubbarna spänner industrimusklerna utan att lyfta den sista tån ur rockträsket och producerar en spretig brygd som bär spår av så vitt skiljda akter som Ministry, Queens Of The Stone Age, Motörhead och Rob Zombie. Allt förpackat i en ganska otymplig produktion och med Colemans envetna sång på toppen.

Det spretar och river ganska gott och Killing Joke slår ganska snabbt fast att de må vara gamla, men de har fortfarande ett stort existensberättigande. Något mästerverk eller direkt häpnadsväckande är det däremot inte tal om. Kanske är det därför Jaz Coleman tvingas vända ut och in på sig själv i sin jakt på något spännande att berätta när han låter sig intervjuas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner