Joyzine.se


Recension - Live

Warrior Soul
Sonisphere, Stockholm
2010-08-07
Av: Anders Nilsson
Publicerad: 2010-08-09
Hemsida: myspace.com/warriorsoulinfo

Warrior Soul – eller ja, i ärlighetens namn är det Kory Clarke och ett band med fyra relativt nyrekryterade musiker, varav tre är stockholmare – får det inte nödvändigtvis hedersfyllda uppdraget att sparka igång den på förhand utskällda Sonisphere-festivalen.

Clarke är även sångare i legendariska doomrockarna Trouble, som besökte Sverige i vintras. Frontmannen gjorde då allt annat än ett positivt intryck, så mina förväntningar på Warrior Soul som öppningsakt på Sonisphere Stockholm var absolut noll.

Några få minuter efter 12 kliver kvintetten upp på största scenen. På grund av arrangörernas insläppstaktik är det få, uppskattningsvis inte mer än ett tusental, framför Apollo-scenen när festivalen drar igång. Mitt i spelningen, under smått klassiska The Drug, börjar regnet stilla sippra ner från den askgrå himlen.

Bandet är tajt och tillsammans med en Kory Clarke på ypperligt humör blir det riktigt bra. Fuck the Pigs, presenteras som en ny låt, trots att den har mer än två år på nacken och med jämna mellanrum har släppts inte mindre än tre gånger på en och samma platta som dykt upp under olika namn - så ny är den absolut inte, däremot funkar den alldeles ypperligt live.

I sista låten snubblar Kory Clarke sånär baklänges på en monitor, men hittar balansen nästan direkt och kan gå av scenen med helt återställd heder efter katastrofspelningen med Trouble i vintras.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonisphere 2010

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner