Joyzine.se


Recension - Skiva

Adam West
ESP: Extra Sexual Perception, 2008
Skivbolag: I used to fuck people like you in prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-20
Hemsida: myspace.com/adamwestrocks

Har man en naken silikonmadame på omslaget och döper plattan till ”ESP: Extra Sexual Perception” borde man som lyssnare kunna förvänta sig en aning mer än tam garagerock av b-märke. Därför känns Adam Wests svanesång (ja nu är det faktiskt tack och hej för det här Washington-gänget) som en ordentlig blåsning. Men vid närmare eftertanke, det kanske inte är så konstigt att gruppen låter som den gör och väljer att lägga ner.

De har ju harvat sedan början av 90-talet och en snabb titt i diskografin avslöjar fler album, sjuor och samlingar än vad en vanlig dödlig kan räkna. Klart att det måste ta slut någonstans. ”ESP: Extra Sexual Perception” är ett kvitto på att det inte finns något bränsle kvar hos rockgänget. Så väl inspiration som energi har ebbat ut och kvar finns bara standardiserat trams som de garanterat kan rapa ur sig i sömnen.

Om det då är heroiskt eller rakt upp och ner korkat att samla ihop sig en sista gång för att lira in ett sista album är svårt att säga. Men resultatet lutar åt det sistnämnda. Adam West har varken geist eller låtidéer nog för att få det här projektet i hamn, sorgligt nog. Epoken hade förtjänat ett värdigare slut än tolv trötta garagerockdängor som efter några inledande snytingar mest såsar fram i bluesigt mellantempo.

Det är alltså inte så mycket musiken som saluförandet som drar uppmärksamheten till sig. Förutom att bandet missförstått det där med att sluta på topp verkar de dessutom inte ha en jävla aning om vad som är sexig musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner